Parkour, freerun, trickz, streetball - Street Artists, Kielce
Ja już kiedyś trenowałem pod pilnym okiem Yamay'a i myślałem czy by znów nie spróbować A wiec pytanie do Yamay'a czy jest taka możliwość nauki u mistrza??
Poprostu ja skończyłem przygode z tańcem bo wybiciu paru palcy a potem z lenistwa nie chciało mi sie do tego wrocić
Ale teraz mysle o tym serio:) A wy??
A wiec jeszcze trza Yamay'a zapytac i moze cos wyjdzie:)
Tylko widzicie panowie ja poprzestalem nauczac ludzi za free w tym temacie juz dawno poniewaz : wszystie osoby ktore uczylem hmmm prawie wszystkie zostalo mi ich jeszcze paru ... rzucaly to co = strata moich sil czasu i formy bo ten czas poswiecalem im a oni poprostu odchodzili. Od tamtej pory stwierdzilem ze nie bede robil tego dla satysfakcji bo zbyt duzo nerwow posiwecam.
nam nie chodzi o proresjonaliz:) przynajmniej mi:) chce nauczyc sie paru ruchów by stworzyc np. układ taneczny do pokazu czy filmiku:) a pozaty nie robisz tego dla satysfakcji tylko dla rozwoju ekipy:)
Ja też z breakdancem przyszłości nie wiążę, ale nauczyłbym się jakiś ciekawych ruchów, choćby na potrzeby filmu czy jakiegoś pokazu. Więc wydaje mi się, że to kwestia paru treningów w miesiącu, około 2-3. Albo po prostu przyszlibyśmy kiedyś na Twój trening, spróbować naszych sił, a Ty tylko udzieliłbyś nam kilku rad, to wszystko . A na pewno się nie poddamy, po pierwszych niepowodzeniach.
obiecuje że tak nie powiem:) juz miales ze mna stycznosc i wiesz ze jak kopnie mnie sie w dupe to zrobie:)
Młodziak
ema ludzie:P jesli chcecie jestem podopiecznym yamaya i rowniez moge pomoc w nauce tanca;) jak co wiecie gdzie pisac:PP peace
Młodziak
heh nie ma sprawy kondziu...tylko wystarcyz ze mnie poprosicie o pomoc a nie ja was sie bede prosil chyba proste nie:PP:P jesli chcesz pomocy to prosisz o nia a nie czekasz az sama do Ciebie przyjdzie:P
Młodziak
skacze ktos jutro tj. (8.06.2008) ?? jak tak to napiszcie na gg 6846433
No, oglondauem specjalnje ten odcine aby zobaczyci jak on skacze. dobrze rze wygrau tom edycje you can denc.
Bo tag jezd fainie mowic, a pży okazii mó buendy wtytkamy mÓ.morze w konicó sie nauczy poprwnie pisaci.ja bym na iego mieiscó czytau wiecei ksjąrzek, bo jak czyt a to zapamjentuje pży okazii jak to siem pisze naprawde. a tak wo gule to ksjąrzki poszeżajom choryzonty myźlowe. pole cam trylogijee Tolkjena, te o piersićonkó czy innym medalikó. ale sie kórwa rospisuem. mam nadzie je rze muody doczyta do konica bez pomocy gróbegoo. Móody, wieżem w ciebiee.
Koddzio ty terz masz pomysły rzeby pisać jak jakaź pałka:) dobra dajmy jurz spokuj"
Ern! mam dobrą raden=P p!$Ch ffolno=P mo$che fftedy bendz!e$Ch p!$ał normaln!e=)=] PuUk! cIoO n!e da $!en c!eb!e zrozoOom!eć=P a zre$Chtą koOorffa zagłada$Ch tematy ff złych dz!ałach!1! Gra $trateg!cHna ff dz!ale ZruUb tak ! TY - Skat!ng?
zajebe cie jak cie spotkam frajerze!! ci k**** dam pałke ty skamieniały skrzeczący j***** w dupsko przykurczu<stfu>
Młodziak
Cześć !
Na początek polecam mówić bboying, nie breakdance, tak jest lepiej
Jeśli chodzi o nauke tańca to polecam Studio Dance Factory przy ulicy Jagiellońskiej(obok BP) Zajecia prowadzą Rudy i Vasquez z Broken Glass2.Są to chyba osobe które najlepiej sie w Kielcach nadają do prowadzenia odpłatnych treningów(ze względu na staż, wiedze, skill, osiągnięcia), więc jak najabrdziej polecam szkółke u BG2.
Rafał Swifty Sneakers Crew
Ostatnio edytowany przez bboy Grooby (2008-06-12 11:07:11)
To co robimy? Zapisujemy się gdzieś na treningi płacąc ileś tam na miesiąc, czy próbujemy własnych sił pod czujnym okiem kogoś, pewnie z mniejszym skillem, ale kto będzie chciał podszkolić za free?
Witam Panów.. tak na wstępie pierwsza i najwazniejsza sprawa jeśli chodzi o Bboying to nie tanczyc dla kamerki dla ludzi dla publiki lecz dla siebie.. i h** jeden wielki z tego bedzie jak "a naucze sie tego i tego jebne do filmiku" Jak juz cos robic to z sercem Pozdrawiam
Tak jak i z 3runem robimy to tylko i wyłącznie dla siebie, ale jeśli będzie możliwość zrobienia jakiegoś pokazu umiejętności, żeby Bboyingiem czy 3runem zainteresowało się coraz więcej osób, to czemu nie ?
Kurde też myślałem o breaku. Mam kumpla który też by wziął w tym pewnie udział. Tylko problem xP zajęcia za kasę odpadają więc raczej prosimy o nauczanie nas mistrzów, którzy nie żądają kasy.
Wydaje mi sie że nie ma sensu czegoś rozpoczynac jezeli nie zamierza sie tego dalej ciągnąć... A w breaku potrzeba dużo czasu przeznaczyć na trening żeby jakoś w miare sie zaprezentować na jakimś pokazie czy czymś no i trzeba to tez lubic na tyle zeby byc gotowym na kontuzje i urazy bo bez tego sie nie obejdzie:)